nadasdkeramia.hu | Telefon: 06 28 503 260 /128 | Fax: 06 28 404 717

Magyar (hu) letöltések oldaltérkép

Logo
Keverő

Jó minőségű kályhacsempék az alacsony ár érdekében szűkített forma (44 forma) és színválasztékban (5 szín). Ez a piaci stratégiánk. Kályhacsempéink összeépíthetőek a  Szadai kályhacsempegyár  termékeivel, ahol több mint 300 féle termékből és több mint 40 színből választhat.
Kályhacsempéink egyedi kézi alakítással, manufaktúrában készülnek kaolinból, kvarclisztből, mészkõlisztbõl és samottból. A jó hõingadozástűrés érdekében csökkentett hőtágulásúak, ezért mázfelületük finoman erezett, háriszos. Formázás, méretre csiszolás, mázazás, majd az égetést követő darabonkénti minőség-ellenőrzés után kartondobozokban kerülnek forgalomba.

Kályhacsempe Gyár Bemutatkozás

Bemutatkozik a Nádasdkerámia, kályhacsempe gyár

Kályhacsempegyártás, cserépkályha- és kandallóépítés. 25 éve kezdtük, ma két üzemünkben 60 munkatársunk készít kályhacsempéket. Ez az elsődleges tevékenységünk. Továbbra is építünk cserépkályhákat és kandallókat, főként a fejlesztő munkák eredményeit értékelő tapasztalatok gyűjtése és az új fejlesztési irányok kitűzése céljából.

Kályha és kandallóépítőként partnereink – többségükben kályhás mesterek – állnak a rendelkezésükre. Egy-egy építési feladat műszaki tartalmának ismeretében díjmentesen ajánljuk a szakmai és földrajzi szempontok együttes mérlegelése szerinti legalkalmasabb mestereket.

Megrendelőinket az egyenletes minőségű, határidőre szállított, stabil árfekvésű termékeinkkel próbáljuk megnyerni és megtartani. Magyarországon 150 kandallóépítő és kályhásmester épít a csempéinkből. Minden gyártó a saját termékét dicséri. Mi csupán annyit kérünk: szíveskedjék megkérdezni néhány kályhásmester vagy kandallóépítő véleményét a kályhacsempéinkről.

Kerámiagyár bemutatkozás

Célkitűzéseink

A Nádasdkerámia termékcsaládot a borsodnádasdi üzemünk készíti. A termékcsalád csempeválasztéka a magas műszaki használati érték megtartása mellett a lehető legolcsóbb kályhacsempékből áll. A gyártás és raktározás költségeinek leszorítása érdekében a szín és formaválasztékot kellett szűkítenünk.

Kályháink maradéktalanul teljesítik az egyenletes, alacsony költségű és kis munkaigényű fűtés követelményeit; hagyományos, megszokott formájú, jól működő kályhák. A fűzöld, vörösbarna és mézsárga színeink a cserépkályhák klasszikus, színvilágát jelenítik meg. A legtöbb lakberendezési irányzathoz, fal, padló,szőnyeg és bútor színhez jól illeszthető a selyemfényű, beige színű mázzal készült cserépkályha.

Azoknak a Megrendelőinknek, akik a cserépkályhájuk vagy csempekandallójuk szín és formavilágát a művészeti vagy ipartörténeti remekek magasságába akarják emelni a szadai kályhacsempegyárunk www.koltocsempe.hu honlapján bemutatott termékeit ajánljuk.

Kályhacsempék, cserépkályhák, csempekandallók

Környezetpolitika

A környezettudatos magatartás kötelező, megkerülhetetlen feladat.
A Nádasdkerámia termékek háromféle módon szolgálják a környezet egyensúlyának megóvását.

  • Gyártás során technológiai hulladék nincs. Az összes gyártás közben képződő hulladék beleértve a selejteket is visszaadható a technológiába. Az alapanyagok egyharmada csomagolás nélkül ömlesztve érkezik az üzem speciálisan kialakított zárt tárolójába. Az alapanyagok fele többször használatos nagy méretű, szövött konténerekben érkezik Németországból, a kiürült konténereket újratöltésre visszaküldjük. A többi alapanyag csomagolása papír, nylon és fémlemez hordó. Ezeket külön válogatva szelektív hulladék gyűjtőben adjuk át újrahasznosításra.
  • A gyártás energiatakarékos. A legkorszerűbb, könnyű falazatú és nagyon jó hőszigetelésű kemencéinkben a korábbi kétszeri égetés helyett egyetlen égetéssel állítjuk elő a készterméket.
  • A fatüzelés széndioxid mérlege kedvező. Kevesebb széndioxid keletkezik a fa elégetésekor, mint amennyit a fa élete során felvett és lekötött a légkörből. A fatüzelésen belül is a cserépkályha a létező legtakarékosabb szilárd tüzelésű fűtőeszköz. Különlegessége annak köszönhető, hogy a melegét sugárzással, a lehető legrövidebb úton juttatja el a lakás belsejébe. A jó minőségű kandallóbetétek vagy pelletes tüzelőberendezések is elérhetnek akár 70-75-80%-os hatásfokot. Arról azonban soha senki nem beszél, hogy a kandallóbetétek által termelt meleg levegő először felszáll a szoba legnagyobb magasságába és lefele haladva folyamatosan tölti meg a helységet. Ahhoz, hogy az asztal magasságában komfortérzetet nyújtó 20-22°C-os hőmérséklet legyen a mennyezet alatt 28-30°C mérhető. A meleg falrészek hővesztesége nagyon sok. Végeredményben azonos hőérzet eléréséhez egy átlagos belmagasságú lakásban kétszer-háromszor több fát kell eltüzelni egy kandallóban, mint egy cserépkályhában. Aki cserépkályhát építtet kevesebb fát fogyaszt, takarékoskodik a saját pénzével, kevesebb széndioxidot termel, óvja az erdőt és a természetet. Nyugat-európában a fatüzelésű berendezések szállópor kibocsátását is korlátozzák. A kéménycsatlakozás előtt beépített elektrofilterrel választják le a finom hamut. Ezzel és az (kívülről bevezetett) égéslevegőt adagoló korszerű égésterekkel elhárult a környezetbarát cserépkályhák építésének utolsó akadálya is.
Minőségi kályhacsempe, csempekandalló, kandalló

Kályhacsempéink megfelelnek az MSZ 21512:2006 kályhacsempeszabványnak.

Az oldalon lévő kálhyaképek jogvédettek. Mielőtt fel szeretné használni a képeket saját oldalán, kérem érdeklődjön annak felhasználhatóságáról.
Minden jog fenntartva! © 2009 - ZenX Kft. (utolsó módosítás: 2014.01.27.)